Friends of Sutukoba

Kontakt oss | English
tl tr
small logo

Hjelp oss å hjelpe

Skolen starter i oktober -
160 barn i fare for å ikke begynne på skolen

Fadderbarn på skolen160 fadderbarn i Gambia får ikke begynt på skolen nå i høst om de ikke får betalt skolepengene sine. Vi ber derfor innstendig om hjelp til å støtte disse.

Av fadderbarna som av ulike årsaker har mistet sine faddere, er langt de fleste avgangselever. Hvis disse ikke får fullført det siste skoleåret vil de sannsynligvis bli giftet bort eller havne i fattigdom. Får de sin eksamen kan de komme i lønnet arbeide.

Aktive Fredsreiser som normalt ville gått inn i faddernes sted, har ingen omsetning på grunn av korona-pandemien og kan dessverre ikke betale regningen på totalt 155.000 kroner.
Gambia har relativt god kontroll på selve pandemien med langt færre smittet og døde enn Norge har, så langt. Situasjonen generelt er derimot langt alvorligere for det lille fattige vest-afrikanske landet. Turismen som står for en stor del av landets inntekter er forsvunnet helt.
Sult er ikke lenger noe problem for barna vi støtter. Risprosjektet som vi startet i Sutukoba for 17 år siden gir mat nok.
Siden fadderbarnprosjektet ble opprettet i år 2000 har flere enn 2000 barn fått støtte. Mange av dem har tatt en universitetsgrad, og vi er svært stolte over at alle Gambias departementer har ansatte som har fått sin utdannelse gjennom Sutukobas Venners fadderbarnprosjekt.

Undervisning er gull verd. Det er nøkkelen til selvberging

Vi håper pandemisituasjonen endrer seg snart og ser denne ekstraordinære innsatsen som et engangstilfelle.

Undervisningen i grunnskolen er gratis i Gambia, men skoleuniform, bøker, skolemateriell og eksamensavgift for et barn koster 350,- kroner i året. Studentene som teller 15 og de ni elevene i videregående skole må betale studieavgift i tillegg.

Alle bidrag, store som små er velkomne.

Gi til Sutukobas Venner på VIPPS 587554 eller på kontonummer 2801.04.27071

Vennlig hilsen
Styret i Sutukobas Venner

 

 

 

FNs tusenårsmål

 
 

Sist oppdatert 06.10.20 2:22 | Sutukobas Venner - Friends of Sutukoba © 2000 - 2020

 
Stø Webdesign